18 Ekim 2021 Düzey Belirleme Telafi Sınavı

27-28 Eylül 2021 tarihlerinde çevrim içi Düzey Belirleme Sınavı'na girmemiş öğrencilerin dikkatine,

18 Ekim 2021 Pazartesi günü YALNIZCA daha önce yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmemiş öğrencilerimiz için ELMA Platformu üzerinden çevrimiçi Düzey Belirleme Telafi Sınavı yapılacaktır. Sınav 2 saat sürecek olup 15:00-20:00 saatleri arasında erişime açık olacaktır. Sınav başlatıldıktan sonra süre durdurulamaz. Sınava girmek isteyen öğrencilerin aşağıdaki adımları izleyerek 15 Ekim 2021 Cuma Saat 17:00'ye kadar Yardım Bileti oluşturması gerekmektedir:

http://yardim.itu.edu.tr/  > Yardım Bileti Oluşturun > Yabancı Diller Yüksekokulu > Düzey Belirleme Sınavı Telafisi

Düzey Belirleme Telafi sınavına SADECE daha önce yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmemiş öğrencilerimiz girebileceklerdir.

Elma hesabı oluştururken takip edilmesi gereken adımlar için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri

• Sınava bilgisayar üzerinden güncel sürümlü Chrome tarayıcısı ile girilmesi gerekmektedir.
  • Tarayıcı üzerinde pop-up’lara izin verilmesi gerekmektedir. Talimatlar için tıklayınız.
  • Sınav aynı anda yalnızca tek pencerede açık olmalıdır. Herhangi bir problem durumunda (sayfanın eksik yüklenmesi, internet kopması, elektrik kesilmesi vb.) mevcut pencereyi kapatıp tekrar giriş yapıp sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Sınavda VPN kullanılmamalıdır.

Sınav Kuralları

• Sınav, 18 Ekim 2021 saat 15:00’te erişime açılacak olup aynı gün saat 20.00’de kapanacaktır.​
  • Sınava geç giriş yapılması, adaylara kullanabilecekleri sınav süresinde kayıp olarak yansıyacaktır.​
  • Sınav sorularının cevaplanması tamamlanmadan sınav süresinin bitmesi durumunda mevcut cevaplarınız otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Sınav yazılımının arayüzü İngilizce'dir.
  • Sınavda geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Reading bölümünde her soruyla beraber ilgili Reading metni görüntülenecektir.
  • Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan adaylar sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.​
  • Sınav sırasında kayıt altına alınan veriler gerektiği durumlarda üniversitenin yetkili komisyonunca incelenecektir. Bu incelemelerde; kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilirse, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre işlem yapılacaktır.
  • Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.