Mühendislik Tamamlama Öğrencileri için Düzey Belirleme Sınavı

Bu duyuru yalnızca Mühendislik Tamamlama öğrencilerini ilgilendirmektedir.

28 Ekim 2021 Perşembe günü YALNIZCA Mühendislik Tamamlama öğrencilerimiz için ELMA Platformu üzerinden çevrim içi Düzey Belirleme Sınavı yapılacaktır. Sınav 2 saat sürecek olup 09:00-22:00 saatleri arasında erişime açık olacaktır. Sınav başlatıldıktan sonra süre durdurulamaz.

Sınava girmek için Mühendislik Tamamlama öğrencilerinin @itu.edu.tr uzantılı e-posta adresleri ile ELMA Sınav Platformu üzerinde hesap oluşturmaları gerekmektedir. Elma hesabı oluştururken takip edilmesi gereken adımlar için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri

• Sınava bilgisayar üzerinden güncel sürümlü Chrome tarayıcısı ile girilmesi gerekmektedir.
  • Tarayıcı üzerinde pop-up’lara izin verilmesi gerekmektedir. Talimatlar için tıklayınız.
  • Sınav aynı anda yalnızca tek pencerede açık olmalıdır. Herhangi bir problem durumunda (sayfanın eksik yüklenmesi, internet kopması, elektrik kesilmesi vb.) mevcut pencereyi kapatıp tekrar giriş yapıp sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Sınavda VPN kullanılmamalıdır.

Sınav Kuralları

• Sınav, 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 09:00’da erişime açılacak olup aynı gün saat 22.00’de kapanacaktır.​
  • Sınav sorularının cevaplanması tamamlanmadan sınav süresinin bitmesi durumunda mevcut cevaplarınız otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Sınav yazılımının arayüzü İngilizce'dir.
  • Sınavda geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Reading bölümünde her soruyla beraber ilgili Reading metni görüntülenecektir.
  • Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan adaylar sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.​
  • Sınav sırasında kayıt altına alınan veriler gerektiği durumlarda üniversitenin yetkili komisyonunca incelenecektir. Bu incelemelerde; kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilirse, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre işlem yapılacaktır.
  • Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

Sorularınız için aşağıdaki adımları izleyerek yardım bileti oluşturabilirsiniz.

http://yardim.itu.edu.tr/  > Yardım Bileti Oluşturun > Yabancı Diller Yüksekokulu > Düzey Belirleme Sınavı Telafisi