Ninova ve Zoom Kullanımı Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

Ninova ve Zoom konusundaki tüm sorularınızın cevaplarını online.itu.edu.tr adresinde bulabilirsiniz ancak sizi en çok ilgilendiren ve mutlaka yapmanız gereken adımları sıralamak istedik:

1.     Hibrit eğitim materyallerine erişim için İTÜ Ninova kullanılacaktır. ninova.itu.edu.tr adresine gidip, İTÜ kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak ders ve sınıf materyallerinizi görebilirsiniz. (İTÜ kullanıcı adı veya şifreniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.) Kampüs sekmesinde bulunduğunuz kur ve sınıf otomatik olarak gelecektir. Kullanacağınız materyaller ders sayfasında “Sınıf Dosyaları” ve “Ders Dosyaları” kutularında bulunmaktadır. Derslere katılım için ders saati geldiğinde “Uzaktan Eğitim” kutusunu ya da e-posta adresi ile İTÜ Mobil’e iletilecek Zoom ders davetiyesini kullanabilirsiniz. Ninova kullanımı konusunda daha detaylı bilgi için tıklayın.

2.     Canlı online eğitim için Zoom sistemi kullanılacaktır. Hesap oluşturma, kurulum ve derse katılma süreçleri için lütfen aşağıdaki videoları izleyin.

a) Zoom Hesabı Oluşturma
b) Windows için Kurulum
c) Mac için Kurulum
d) iPhone/iPad için Kurulum
e) Android Telefon/Tablet için Kurulum
f) Uzaktan Eğitim Derslerine Katılım

Her ne kadar yukarıda tüm bu cihazların kullanılabileceği yazılmış olsa da sizlere tavsiyemiz bir bilgisayar üzerinden derse katılmanızdır.

3.     Dersleri daha kolay takip edebilmek için İTÜ MOBİL uygulamasını yükleyin. Uzaktan eğitim davetleriniz İTÜ MOBİL uygulamasında bildirimler kısmında da çıkacaktır. İTÜ Mobil kurulumu için tıklayın.