Temmuz 2020 Yeterlilik Sınavı Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

Online Yeterlilik Sınavı tek oturum halinde 27 Temmuz 2020 tarihinde Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek şekilde gerçekleştirilecektir. Söz konusu online oturumda önceki yeterlilik sınavlarına göre soru adetlerinde azaltmaya ve sınav süresinde kısaltmaya gidilmiştir.

İTÜ Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sınav Uygulama Esasları ve İTÜ Rektörlüğü bünyesince alınan karar gereği; bu sınavlara, kamerası ve mikrofonu çalışan bir bilgisayardan Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılabilecektir. (Tabletten veya telefondan giriş yapılamayacaktır.) Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınavı tamamlayamayan veya sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler için aynı platformda ve aynı biçimde 29 Temmuz 2020 tarihinde telafi sınavı yapılacaktır. Telafi sınavına yalnızca 27 Temmuz tarihli sınava girmeyen ya da bu sınavda teknik aksaklık yaşadığı tespit edilen öğrenciler girebilecektir.

Sınavda kullanılacak yazılımla ilgili bilgilere buradan erişilebilir. Sınavda kullanılacak bilgisayarın ortam kontrollerinin sınava girmeden önce bu bağlantı üzerinden test edilmesi önemle tavsiye edilir.

Sınavda kullanılması gereken eklentinin istediği izinleri vermekten imtina eden öğrencilerimiz birebir online olarak planlanan sınava girebilecektir. Birebir online sınav belirlenecek farklı bir platform üzerinden Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek biçimde yapılacaktır. Bu sınavda öğrencilere öğretim görevlisi gözetiminde ekranda yazılı sorular yöneltilecek ve ses kaydı dinletilerek, öğrencilerin yazılı cevapları alınacak ve kaydedilecektir. Birebir online sınavın tarihi daha sonra duyurulacaktır.

YÖK'ün ilgili yazısı uyarınca; dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere, başvurdukları takdirde, MEB ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişim imkânı sağlanabilecektir.

Sınavla ilgili detaylı bilgiler ve sınav kuralları için web sayfamızı takip ediniz.