Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi

İTÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, hem Yabancı Diller Yüksekokulu (Maçka) hem de eski rektörlük binasında (Maslak) ofisleri bulunan bir öğrenci hizmet birimidir. Merkezimizin amacı, öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra,

·    Kendisine ve çevresine duyarlı ve sorumluluk sahibi,
·    Araştıran, sorgulayan ve farkına varan,
·    Duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ifade eden,
·    Olumlu ve yapıcı kişiler arası ilişkiler kurabilen,
·    Amaçlarını net bir şekilde belirleyen ve bu amaçlara ulaşabilmek için uygun davranış ve düşünce biçimi geliştiren,
·    Bireysel farklılıkları hoş gören bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamaktır.

Gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı tüm çalışmalarımızın temel ilkesidir.

Merkezimizde Verilen Hizmetler:

·    Bireysel Danışma Hizmeti
·    Etkili İletişim Grup Çalışmaları
·    Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Eğitim Programı
·    Atılganlık Eğitimi Grup Çalışmaları

Merkezimizin öncelikli amacı kriz anında müdahale çalışmalarından ziyade önleyici çalışmalarla “Önlem Alma Programları” uygulamak ve problem oluşmasını engellemektir. PDR Merkezimize herhangi bir ücret ödemeden hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında başvurabilirsiniz.

Koordinatör: Cem Demirbaş, cemdemirbas@itu.edu.tr, dilpsi@itu.edu.tr
Tel: 0212 293 13 00 / 2169